Ta vare på benbygningen!

Untitled-1_0007_SuperCalsium_front_MODHverdagsendring har fått inn et nytt naturlig produkt som heter SuperCalcium Extra. Det har som formål å bygge en solid benmasse med tette, kraftige og seige strukturer som bidrar til sterke ben som holder lenge. Det som er så spesielt er at det i tillegg til kalsium inneholder K2, D3 og Bor. Det bør suppleres med SuperMagnesium for å oppnå en maksimal effekt, men disse skal ikke tas samtidig*.

Vi vet at for å unngå å få benskjørhet må vi sørge for at benbygningen vår får ekstra pleie. Kalsium har stor betydning, men nyere forskning har vist at det også er viktig å tilføre andre komponenter for å opprettholde en sterk benbygning. Osteoblastene er bendannede celler som produserer proteinet osteocalcin som er avhengig av vitaminet K2 for å fungere optimalt. Proteinet K2 binder kalsium til benvevet og bidrar til at det hele tiden dannes ny benmasse og hindrer at kalsium strømmer ut i blodbanen og gjør blodårene stive og uelastiske.

D3 bidrar også til at kalsium absorberes fra tarmen og tas opp i kroppen og transporteres kalsium til benstrukturen.

Bor er et grunnstoff (som nylig ble tillatt i norske kosttilskudd) som påvirker hvordan kalsium og magnesium oppfører seg i forhold til å danne nytt benvev, samt at det bidrar til å holde kalsium på plass i benvevet. Mye tyder på at bor også påvirker produksjonen av hormoner slik at tapet av benvev blir mindre etterhvert som man blir eldre.

Magnesium samhandler med kalsium og er et særdeles viktig mineral, det er derfor det også er viktig å få i seg nok magnesium.

SuperCalsium Extra inneholder en kalsiumforbindelse som har et meget godt opptak og absorberes opptil 7 ganger bedre enn vanlig kalsiumkarbonat. Denne forbindelsen utvikler heller ikke gas i tarmen (som kan være et problem).

Naturlige kilder til calium: Hvite oster, sesamfrø, nyper, tang, brennesle, mandler, soyabønner, grønnkål, persille, spinat, brokkoli, hodesalat, purre, rabarbra, hvitløk, linfrø, havregryn, nøtter og frø, belgfrukter, kakaopulver, melk, fløte, kvark, tofu, reker, eggeplomme, oliven, tørket frukt og løvetannblader.

NB: Kalsium påvirker opptaket av en del legemidler. Antibiotika av typen tetracykliner og kinolon skal ikke tas samtidig med kalsium. Legemidler mot lavt stoffskifte skal ikke tas samtidig med kalsium og heller ikke bifosfonater.

  • Stort inntak av kalsium kan hemme opptaket av jern i kroppen.
  • Les mer her

*noen kalsium og magnesiumtilskudd kan imidlertid tas samtidig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *