Deilig ambrosiabrød (julebrød)

20161213_142246I dag var det mestringsfølelse på jobb! Laget nydelige ambrosiabrød med egenprodusert oppskrift uten hvetestivelse, gluten, melk og hvitt sukker 🙂

Jeg har bodd i Stavanger i 23 år og der hadde de deilig Ambrosiabrød (et julebrød som er litt søtere enn julekake, og som ikke inneholder sukat). 

Disse små brødene har jeg laget her med lite sukker (jeg brukt kokospalmesukker som gir mindre blodsukkerstigning) er naturlig glutenfri og inneholder bare fullkornsmel, men er likevel myke og luftige.
En nytelse for både øyet og ganen. Jeg spiste det med rapskokos fra Berit Nordstrand og hadde på bittelitt himalayasalt (jeg får vente til jul med å ha på kjøttrull). Jeg gleeder meg for det er dette som er jul for meg 🙂. Jeg pleier å dele brødene i to og riste dem forsiktig i brødristeren. Oppskriften finner du her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *