Vegansk ost

2017-07-14 06.05.57Jeg har cøliaki (tåler ikke hvete, rug og bygg) og det går for så vidt greit, men når jeg fant ut at jeg heller ikke tåler melk var det en sorg å ikke kunne spise ost.

For en tid tilbake oppdaget jeg imidlertid ost laget på kokos. Det synes jeg smaker nydelig! Men, dessverre er det ikke alltid lett å få tak i her på Andenes og jeg har ikke funnet en ost som smelter som kan brukes som pizzaost.

SÅ her en dag kom jeg over en blogg der det var snakk om å lage kokosost selv. Hæ??? Virkelig?! Var det mulig? Og – så enkelt det var! Nesten latterlig at jeg ikke har kommet over dette før. Livet er plutselig enda bedre å leve! Nå med melkefri OST ?

Så nå har jeg laget kokosost til pizza, «nøkkelost» (ost meIMG_20170615_145940_498d karve) og krydderost. Så har jeg prøvd meg på havreost og den beste av alle – mandelost med hvitløk, urter og chili.

Så dersom du er innom Hverdagsendring kan det godt hende at vi har smaksprøve på melkefri ost – det er bare å spørre. Vi har dessuten alle ingrediensene du trenger eller du bestiller og vi lager til deg.

Velkommen til min nye verden ?

2 thoughts on “Vegansk ost

  1. Hei! Kan du dele oppskrift(er) på en eller flere av de veganske ostene du har laget, eller oppgi adressen til bloggen hvor du fant oppskrift på kokosost?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *