Kaldbrygg – cold brew coffee

Så ble verden enda litt større. Jeg har blitt hekta på kaldbrygg! 20170829_081815
Kaldbrygg er kald kaffe – men, les videre hvis du grøsser over kald kaffe (det gjorde nemlig jeg).

Til forskjell fra iskaffe som er laget på varm kaffe som nedkjøles, er kaldbrygg kaffe som er brygget kaldt (eller i romtemperatur) i 14-16 timer.

Den har faktisk en liten hint av sjokolade mmmm. Kaffen smaker naturlig søtere enn varm kaffe fordi prosessen gjør at det er my mindre oljer og fettsyrer i brygget. Noe som lover godt for deg som får halsbrann av varm kaffe.

På Hverdagsendring lager vi den med 50 % hjemmelaget havremelk og et hint av vaniljepulver. Smaker fortreffelig og selv min gamle mor som overhodet ikke liker kald kaffe likte denne og lurte på om jeg hadde sjokolade i den!

Nå har jeg prøvd med lakrispulver – ble som et hint av salt – usikker på hvilken som er min favoritt!
I alle fall – hvis du vil kjenne litt på storbyfølelsen så stikk innom Hverdagsendring og bestill en kaldbrygg eller kjøp en kaffesokk for å brygge selv.

Kaldbrygg er holdbar i 2-3 uker i kjøleskap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *