Kurs og veiledning

Hverdagsendring har både butikk og kurslokale. Jeg tilbyr diverse kurs og veiledninger, men også individuelle veiledningstimer og foredrag om mat og helse. Er dere flere venner/kollegaer som ønsker kurs så la oss finne en dato sammen. Ta kontakt på post@(alfakrøll)verita.no

Jeg holder foredrag for bedrifter og organisasjoner. Små og store grupper. Ta kontakt for å avtale tid, sted og pris, men sjekk også prisliste nederst i artikkelen.

Eksempler på kurs som jeg tilbyr:

 • K1 – Glutenfrie bakeurs for barn og voksne
 • K2 – Vegetarkurs
 • K3 – Melkefritt/vegansk pålegg (OZZTe kurs)
 • K4 – Melkefritt bakekurs for barn og voksne
 • K5 – Spis mindre sukker
 • K6 – Lær å spis sunnere og spar penger
 • K7 – Livsstilsendring gjennom magen
 • K8 – Sunt og næringsrikt kosthold for barn
 • K9 – Kostholdsveiledning med matlære
 • K10 – Irritabel tarm (ITS)
 • K11 – Bli bedre av smerter og muskelplager (f.eks. fibromyalgi)
 • K12 – Sunnere julegodt

Mer om kursene:

K1 – GLUTENFRITT BAKEKURS

Å bake med glutenfritt mel krever en egen teknikk, spesielt gjærbakst. Forskjellig mel krever forskjellig teknikk. Spar penger på å bake selv og du sørger også for å få optimal næring i maten du lager.
Du får lære å bake med mange forskjellige næringsrike meltyper og får ta med smaksprøver og oppskrifter hjem.
Du får også en liste over hvilken mat som kan inneholde gluten (gluten kan skjule seg bak mange navn). Du lærer hvordan du leser innholdsdeklarasjonen slik at du er sikker på at maten ikke inneholder gluten.

Passer for: Deg som har lyst til å lære å bake med naturlig glutenfritt mel. Kanskje er du mor/far/kone/mann eller slektning/vann av noen som trenger glutenfri mat?
Varighet: 3 timer
Priskategori: 2

K2 – VEGETARKURS/VEGAN

Trenger du ny inspirasjon på kjøkkenet? Ønsker du å spise mer grønnsaker/plantekost, men ikke helt vet hvordan du skal lage mat med «nymotens» grønnsaker? Eller kanskje du vil få innblikk i det å være vegetarianer/veganer? Da er dette kurset for deg.

Her er det dere som må lage maten under instruksjon. Prisen inkluderer et godt måltid som er laget i løpet av kvelden, oppskrifter og generell matlære underveis.

Passer for: Deg som har lyst til å lære å lage mat av plantekost, vegetarianere og veganere.
Varighet: 3 timer
Priskategori: 3

K3 – MELKEFRITT/VEGANSK PÅLEGG (OZZT)

Vegansk mat er i vinden som aldri før, men det er også mange som ikke tåler melkemat. Jeg er en av dem, men jeg savner å kunne spise ost. Det var derfor jeg startet med å lage pålegg som minner om ost. I tillegg til å kunne bruke det oppå pizza så smaker det utrolig godt!

Jeg har prøvd ut 8-10 forskjellige Ozzter (som jeg kaller det). Og nå kan du også få muligheten til å lære å lage din egen Ozzt.

Vi avslutter kvelden med en mega kveldsmat og du vil også få anledning til å få med deg litt Ozzt hjem.

Passer for: Deg som ønsker å lære å lage vegansk pålegg.
Varighet: 3 timer
Priskategori: 3

K4 – MELKEFRI MAT

Å ha melkeintoleranse er ofte et problem når du skal i butikken og handle. Veldig mange ferdigprodukter inneholder melkepulver. Deklareringen er dårlig og det er vanskelig å vite hva en kan spise og hvordan en kan få i seg nok vitaminer når man ikke kan drikke melk eller spise ost.

I dette kurset går vi gjennom hvilken mat du kan spise og hvordan du kan lage din egen plantemelk. En liter glutenfri havremelk koster kr 30,- i butikken. Du kan lage den selv for et par kroner.

I tillegg gjennomgår vi hvilket pålegg du selv kan lage og andre enkle tips og triks.

Passer for: Dem som er allergisk mot melkeprodukter, er pårørende til barn som må leve melkefritt eller du er veganer og bare velger bort melkeprodukter.
Varighet: 2 timer.
Priskategori: 1

K5 – SPIS MINDRE SUKKER

Du får innsikt i hva som gjør at blodsukkeret stiger. Hvilke endringer som skjer i kroppen når sukker reduseres. Mange får en smidigere kropp, mindre væskeansamling, blir mer opplagt og du kan også risikere å bli i bedre humør. Rett og slett få en lettere og finere kropp.

Du får tips til næringsrik mat, viten om hva du ikke bør spise, hvilken mat som gir langsommere blodsukkerstigning og du får enkle oppskrifter.

Passer for: Dem som er motivert for å lære å redusere sukkerinntaket.
Varighet: 2 timer
Priskategori: 1

K6 – LÆR Å SPIS SUNNERE OG SPAR PENGER

Når du begynner å spise sunnere oppnår du mest sannsynlig et blodsukker i balanse. Kroppen opplever feile/dårlige spisevaner som stress i kroppen og når kostholdet endres til det bedre reduseres stress. Du vil kunne oppnå bedre søvn, forholdet mellom mage og hjerne vil fungere bedre, du kan få bedre humør og mindre humørsvingninger, mindre stivhet i kroppen, endring i vekten og kanskje best av alt – reduksjon av livsstilssykdommer.

I dette kurset får du 10 råd om hvordan du kan få et sunnere kosthold.

Passer for: For alle som ønsker å leve litt sunnere, men som ikke helt hvordan de skal begynne. Det følger med et kurshefte.
Varighet: 2,5 timer
Priskategori: 1

K7 – LIVSSTILSENDRING GJENNOM MAGEN

80 % av vårt immunforsvar ligger i tarmen så ved å endre på hvordan vi spiser kan vi endre vår helse. Hva er sunt – kunstig sukker eller ikke? Skal vi redusere saltinntaket? Hvilket fett er trygt å spise? Lettprodukter eller ikke?

Lær om hvordan du gjøre livsstilsendringer på en trygg måte og opplev en mage som fungerer bedre og som fører til mer energi og bedre søvn.

Passer for: Deg som er motivert for å gjøre livsstilsendringer istedenfor å gå på diett.
Varighet: 2,5 timer
Priskategori: 1

K8 – SUNT OG NÆRINGSRIKT KOSTHOLD FOR BARN

Kurset handler om bevisstgjøring av et sunt og næringsrikt kosthold for barn. Hvilken mat er det som gir god næring, allergier, smarte innkjøp, opprettholde et stabilt blodsukker, endring av matvaner, vitaminer og mineraler og andre tips.
Kurset som er satt opp her tar ca. 2 timer og dette inkluderer dialog med publikum.

Passer for: barnepersonell, småskole lærere, foreldre.
Priskategori: Etter avtale

K9 – KOSTHOLDSVEILEDNING MED MATLÆRE

Kurs med fokus på Hverdagsendring. Her er det ikke med tanke på noen diett, men fokus på hvordan sunn og god mat påvirker kropp og helse.

Vi skal lære at det er stor sammenheng mellom mage og hjerne.

Kurset inneholder både teori og praksis. Vi lager mat sammen og samtidig lærer hvilken mat som er bra for kroppen og hvilke endringer som kan skje. Inkluderer en tur i matbutikken. Hvilken motivasjon skal til? Hvor starter en? Og ikke minst hvordan opprettholder du endringene?

Passer for: Arbeidssøkere, ungdom og dem som sliter med kropp og helse generelt.
Tidsbruk: 8-10 timer
Priskategori: etter avtale

K10 – IRRITABEL TARM (ITS)

Har du symptomer som oppblåsthet, luft, magesmerter, diaré, forstoppelse og seig avføring? Og i tillegg føler deg utmattet, har leddsmerter, psykiske plager, hodepine, humørsvingninger osv.
Har du fått diagnosen irritabel tarm? Denne diagnosen er det mange som får, etter at annen tarmsykdom er utelukket.

Ved å unngå å spise visse kortkjedede karbohydrater kan symptomene avta. Det er utviklet en diett som heter FODMAP og Hverdagsendring kan hjelpe deg å komme i gang med denne dietten.

Dette er et matkurs der du vil lære å lage flere retter som er laget etter FODMAP dietten.

Passer for: Deg som har lyst til å lære å lage mat etter FODMAP dietten og deg som ønsker motivasjon til å lage mat selv.
Varighet: 2,5 timer
Priskategori: 3

K11 – BLI BEDRE AV KRONISKE SMERTER OG MUSKELPLAGER (f.eks. fibromyalgi)

Ønsker du å bli bedre av smerter og muskelplager? I dette kurset vil du lære om hva fibromyalgi er. Hvordan smertene oppstår og hva du kan gjøre for å blir bedre. Hvordan du kan få en bedre framtid og hva du selv kan gjøre for å bli bedre. Du vil lære å lage enkelte enkle retter, teknikker for hvordan du kan takle hverdagen bedre og du får høre om hvordan jeg ble bedre og gikk fra å være uføretrygdet til å starte egen bedrift.

Passer for: deg som har fibromyalgi (med eller uten diagnose) eller kronisk muskelsmerte og ønsker å bli bedre. 
Varighet: 
4 samlinger à 2 timer.
Priskategori: 5

K12 – SUNNERE JULEGODT

Lag sunnere julegodt uten gluten, melk, egg og kunstig sukker. Med nøtter, frø, frukt, sunnere sukker og kokosfett kan du gå julen i møte med god samvittighet.
Julegodtet (som også kan nytes utenom juletider) er glutenfritt og melkefritt. Her er det noe for både voksne og barn.

Passer for: Familier (8 års grense), venninner eller deg som ønsker et sunnere alternativ.
Varighet: 2,5 timer
Priskategori: 2

Priser

Kategori 1: kr   390,-, Kategori 2: kr   690,-, Kategori 3: Kr   890,-,
Kategori 4: Kr 1190,-, Kategori 5: Kr 3900,-.