Ambrosiabrød (julebrød) gluten- og melkefritt

glutenfritt melkefritt

Ambrosiabrød gluten- og melkefritt

20161213_114912

Ingredienser:

Havremelk, melkefri soft (eller rapskokos), kokospalmesukker, rosiner, egg, bokhvetemel, teff, maismel, fiberfin, rismel, tørrgjær, fiberhusk, mandelmel, amaranth og havremel.

Varm opp under omrøring:
½ liter glutenfri havremelk
125 g melkefri Soft
1 dl kokospalmesukker

Og ha i 125 g økologiske rosiner. La det avkjøle til ca 43 grader og ha i to sammenhvispede egg.

Når blandingen er ca 40 grader heller du den i en bakebolle med eltekrok og har i følgende melblanding:

215 g bokhvetemel (dette er en urt og har ikke noe med hvete å gjøre)
100 g økologisk teff
65 g økologisk maismel (fullkorn)
35 g fiberfin
100 g økologisk rismel (fullkorn)
2 pk økologisk tørrgjær (tilsvarer 1 pk vanlig tørrgjær)
1,5 ss fiberhusk
100 g økologisk mandelmel
100 g økologisk Amaranth
100 g økologisk havremel

Bland forsiktig og la deretter maskinen gå i ca. 5 min. Heves i ca. 1 time.

Ta deig opp med ei stor skje og fukt hendene med vann og form forsiktig en bolle og legg på stekebrettet (deigen er klissete, men skal være fast nok til å ta på når du har vann på hendene) Pensle med ett egg som du visper sammen og la det heve på en lun plass uten noe over i ca. 40 min.

Stekes i 200 grader i ca. 18 minutter. Avkjøl på rist.

Vent med å skjære i dem til de er kalde.